Over Irma Peters

Irma is een jonge en energieke yogabeoefenaar en docent. Door tien jaar beoefening van yoga en de ontdekking van Iyengar yoga tijdens haar studententijd, is ze goed bekend met de voordelen van yoga voor jongeren en jong volwassenen. Irma heeft les gevolgd bij verschillende Europese en Amerikaanse docenten en vergroot haar kennis over yoga en de kunst van het lesgeven door verschillende ervaren docenten te blijven bezoeken.

Matsyasana

Teaching style and emphasis

Met een achtergrond in modern dans, hip-hop en atletiek, geeft Irma uitdagende, maar onconventionele lessen. Het belangrijkste begrip van yoga is voor haar om te oefenen voor jezelf, in je eigen tempo en volgens je eigen behoeften en lichaamstype. Als docent voorziet Irma haar studenten van nieuwe technieken en inzichten, moedigt zij hen aan om steeds een stap verder te gaan, maar altijd met de focus op het individu: ‘Yoga kan enorme voldoening en ontspanning geven aan lichaam en geest, maar alleen als er wordt geoefend met toewijding en veel plezier’

Besides yoga

Irma is afgestudeerd historicus en bedrijfssocioloog. Voor beide studies heeft zij in het medische veld onderzoek gedaan en zij is altijd geïnteresseerd geweest in het voorzien van mensen van een gezonde en prettige omgeving. Momenteel werkt Irma als ambtelijk secretaris bij de Universiteit van Amsterdam, waarnaast zij yoga als grootste hobby heeft.