Asaf Hacmon – Iyengar Yoga Docent

Asaf is een ervaren Iyengar Yoga docent. Hij is in het bezit van het ‘Intermediate Jr. III’ diploma en lid van het examencomité van de Iyengar Yoga Vereniging Nederland. Als jarenlange ‘ontdekkingsreiziger’ van lichaam en geest (‘mind-body’), ontving Asaf zijn eerste yoga les in 1998. Sinds die tijd is zijn passie voor yoga ontembaar. In de afgelopen 17 jaar heeft Asaf vijf keer een bezoek gebracht aan India. Daar heeft hij onder verschillende docenten verscheidene spirituele disciplines bestudeerd voordat hij zijn grote liefde voor Iyengar Yoga ontdekte en vervuld werd door de schoonheid en rijkdom van deze methode.

Asaf had het geluk om twee keer in de aanwezigheid van de grondlegger van Iyengar Yoga, BKS Iyengar, te mogen vertoeven, van wie hij ook onderricht kreeg. Ook heeft Asaf samen met zijn kinderen, Geetaji S. Iyengar en Prashantji S. Iyengar, yoga bestudeerd en beoefend.

Stijl van lesgeven en focus

Met BKS Iyengar in Pune India

Tijdens zijn lessen verenigt Asaf de lichamelijke yoga asana beoefening met een stimulerende, niet-dogmatische Iyengar filosofie. Dit creëert een bewuste ervaring van aanwezigheid en van levendige wijsheid in lichaam en hart. Zijn lessen zijn constant in beweging, doordrenkt van warmte en bedrijvigheid. Ze zijn uitdagend, maar verliezen nooit de diepere laag van yogabeoefening, welke vraagt om een open en niet-oordelende houding, uit het oog. Na in 2010 een bijna-dood ervaring te hebben beleefd, zegt Asaf gewekt te zijn door een nieuwe bewustwording; een proces dat zich blijft ontwikkelen. Met een duidelijker gevoel van zingeving en vernieuwend inzicht zijn Asaf’s lessen uitgegroeid tot een beoefening die leidt naar waarachtige heelheid, dat onderdeel uitmaakt van ieders eigen hartbewustwording.

“It is my observation that unlike our body which one day be less vibrant, our consciousness will forever sparkle with freshness and nowness. While nourishing our bodies with our practice we should always try and cultivate a present moment awareness that is heart-centered rather than mental. One day this may make all the difference”. Asaf

Aangetrokken door non-dualistische filosofieën zoals Boeddhisme en Tantrisch Kashmir Shaivisme, is Asaf van mening dat alle vormen van mediatie kunnen dienen als toegangsdeuren naar wijsheid, gelijkmoedigheid en de vreugde van zijn. Door beoefening en lesgeven probeert hij een licht te schijnen op de eeuwenoude verbinding tussen Asana (fysieke beoefening) en Dhyana (mediatie).

asaf yoga magazine

Asaf teaching in Amsterdam Yoga Festival 2014

Achtergrond

Asaf is in het bezit van twee universiteitsgraden, zowel in het Recht (LL.B) als Management (MBA). Hij is werkzaam geweest als advocaat en zakendirecteur binnen verschillende internationale organisaties.

Deze werkervaring gaf hem een dieper inzicht in de psychosomatische uitdagingen die gepaard lijken te gaan met onze hedendaagse beroepen en werkzaamheden. Dit vormde de gedrevenheid achter zijn besef van het belang een balans te vinden tussen lichaam en geest.

Asaf geeft wekelijks yogalessen in Amsterdam, in groepsverband en ook privéles. Ook bied hij yoga retraites en workshops aan in Nederland en verschillende plaatsen in Europa. Voor meer informatie over zijn lessen, zie liveYoga lesrooster.

Asaf Hacmon in the media

Yoga Magazine Article

Lees meer over Asaf in dit artikel van Yoga Magazine.
Magazine article about Asaf Hacmon

CNN MELDT: DE-STRESS WITH AIRPORT YOGA