Patrizia Semperboni geeft les aan de LIVE YOGA school te Amsterdam

Patrizia Semperboni is een gecertificeerd en ervaren Iyengar yogadocente, voormalig professionele danseres en moeder van een prachtig 6 jarig meisje. Van herkomst Italiaanse woont ze al geruime tijd in Amsterdam. Ze is afgestudeerd aan het danstheater Paolo Grassi in Milaan (Italië) en de Fonty’s dansacademie in Tilburg.

Patrizia Semperboni teaches at LiveYoga Amsterdam

Na een aantal jaren ervaring als professioneel danser en choreograaf heeft ze zich steeds meer toegewijd aan yoga. Haar yoga lerarenopleiding heeft ze afgerond onder toezicht van Clé Soure en de vervolgtraining bij Berber Schönholzer. Gedurende de afgelopen jaren heeft ze vele yoga seminars bijgewoond met senior internationale yogadocenten, waaronder lessen van de Iyengar familie op het ‘Iyengar Memorial Yoga Institute Ramamani’ (RIMYI) in Pune (India).

Ze ziet yoga als een leidend licht op haar levenspad. Ze houdt ervan ervaringen te delen met haar studenten en de veranderingen in hun lichamen, gezichten en stemming waar te nemen tijdens de beoefening.

STIJL VAN LESGEVEN EN NADRUK

Na jarenlange ervaring in het werken met het lichaam heeft ze een brede kennis van het lichaam en haar rol in de yoga ontwikkeld. Patrizia werkt met aandacht en precisie aan verschillende delen van het lichaam in een yogahouding. Ze vindt het interessant om aandacht aan techniek te besteden en tegelijkertijd de veranderingen in de fysieke toestand waar te nemen.

Naast het lesgeven aan beginnende en gevorderde studenten heeft ze ook ruime ervaring met kinderyoga alsmede speciale klassen zoals zwangerschapsyoga en seniorenyoga. Ze geeft regelmatig workshops gericht op thema’s zoals herstellen en hernieuwen (restore & renew) of het verbeteren van algemene klachten zoals nek, schouder en lage rugpijn.

VAN ZWANGERSCHAP TOT DIEPER INZICHT

Zwangerschapsyoga heeft Patrizia geholpen yoga vanuit een ander perspectief te bekijken. Begonnen als een professionele danser en dagelijks bezig met het trainen van haar lichaam, werd ze zich opeens bewust van haar lichamelijke veranderingen tijdens de zwangerschap. Ze heeft geleerd haar oefeningen op vele manieren aan te passen in het proces; een ervaring die haar benadering van yoga heeft beïnvloed tot lang na de geboorte van haar dochter. Ze heeft geleerd het lichaam aan te voelen van moment tot moment, in plaats van het simpelweg gewoon maar te doen, en het waardevolle principe geïncorporeerd zacht te zijn voor het lichaam als het verandert door de jaren heen.