ZAKIA TEACHES PILATES AT LIVEYOGA ASMTERDAM – FROM 2015

Zakia is een gecertificeerd Pilates docent en kunstenares. Ze maakt performances en beeldende kunstwerken sinds haar afstuderen aan de Rietveld Academie; waar ze afstudeerde aan de afdeling beeldende kunst. Pilates is haar belangrijkste vorm van training geweest sinds ze haar eerste Pilates les volgde in 2005. Ze werd verliefd op de sterke lichaam-geest connectie van het werk; en de methode’s geweldige vermogen het lichaam te versterken, verlengen en opnieuw in balans te brengen.

Pilates with Zakia at LiveYoga Amsterdam

Ze behaalde haar Pilates certificaat aan de lerarenopleiding bij Smartbody in Amsterdam, waar ze studeerde bij Jelena Petrovic en Anne Levin.

STIJL VAN LESGEVEN EN DE NADRUK

Zakia ‘s benadering van Pilates is geworteld in het klassieke werk maar vrij beinvloed door moderne pilates benaderingen en haar bewegings achtergrond; alswel als door haar nieuwsgierigheid en onderzoek in beweging van het menselijk lichaam.

Na zelf te hebben ervaren welke prachtige voordelen de methode kan brengen aan lichaam en geest voelt ze dat Pilates de ideale manier is voor het onderhoud van het menselijk lichaam. Haar lessen worden gevoed door de passie om deze kwaliteiten te laten ervaren en delen.
Ze leert je elke spier te laten werken en daarmee het lichaam in evenwicht te brengen door strekking, versterking en ademhaling. In haar lessen streeft ze naar een harmonieuze balans tussen uitdaging, energie en plezier in beweging.