Doe mee met onze Iyengar yogalessen in Amsterdam

In een groepsles kun je yoga leren en beoefenen met mensen die eenzelfde niveau en ervaring hebben. De groepslessen zijn gestructureerd en dynamisch, en omvatten een breed scala aan steeds veranderende yogahoudingen, zodat je kunt rekenen op een complete beoefening en leerervaring.
Lees meer over Iyengar Yoga.

Group of women in a yoga poseWat houden onze lesniveaus in?

Binnen de Iyengar yoga proberen we, waar mogelijk, onze groepslessen in te delen op basis van niveau. Dit onderscheid heeft niet noodzakelijkerwijs te maken met de moeilijkheidsgraad of intensiteit, maar eerder met een bepaalde ‘rijpheid’ in de beoefening, complexiteit en ‘honger’ naar diepere kennis.

Hieronder schetsen we een beeld van wat je zou kunnen verwachten tijdens de verschillende liveYoga lessen. Als je niet zeker bent, zullen onze docenten je begeleiden bij het vinden van een les die voor jou op dat moment geschikt is.

Yogalessen voor Beginners (niveau 1)

Tijdens de beginnerslessen (niveau 1) richten we ons op het fundament van de yogabeoefening. In ons lichaam initiëren en cultiveren we de grondbeginselen van stabiliteit, mobiliteit (flexibiliteit), balans en kracht. We richten ons vooral op staande houdingen en op de ‘flow’ (vloeiendheid) ervan, en leggen daarbij de nadruk op stabiliteit en ‘alignment’ (letterlijk: het in een lijn brengen) van verschillende lichaamsdelen tijdens uiteenlopende poses. We leren om, waar nodig, met verschillende hulpmiddelen te werken om zo onze beoefening aan te passen aan ons eigen, zich ontwikkelende, lichaam. Deze les is ideaal voor beginners, maar geschikt voor elk niveau als fundering en ondersteuning van ons yogapad. De lesduur is 90 minuten. Beginners zijn absoluut welkom.

Yogalessen voor Beginners Plus (niveaus 1 & 2)

Deze lessen zijn bedoeld voor studenten die de voorkeur geven aan een geleidelijke overgang van de basisles (niveau 1) naar de meer stimulerende en uitdagende lessen van niveau 2. Deze lessen zijn vaak dynamisch en er worden nieuwe houdingen op halfgevorderd niveau geïntroduceerd, met variaties die passen bij verschillende lichamen. In deze lessen oefen je met studenten die meer ervaring hebben en kun je op veilige wijze proeven van de volgende yoga fase. De lessen zijn iedere keer weer anders en hebben vaak een theoretisch thema dat door de les heen wordt geweven. De lesduur is 90 minuten.

Yogalessen voor Halfgevorderden (niveau 2)

camel pose ladies italy yoga retreatOnze yogalessen van niveau 2 zijn geschikt voor studenten die al wekelijks yoga beoefenen en minstens 3-6 maanden ervaring hebben met Iyengar yoga, of een jaar andere methoden hebben beoefend op regelmatige basis. De lessen kunnen intenser zijn en gaan dieper in op de details. In onze niveau 2 yogalessen leggen de we nadruk op stabiliteit en mobiliteit. We leren om de poses langere tijd aan te houden en introduceren geleidelijk aan halfgevorderde poses, zoals voorwaartse en achterwaartse buigingen evenals omgekeerde houdingen (onder andere de hoofdstand). Deze lessen bieden ook een kennismaking met Pranayama (ademhalingstechnieken) en meditatie. De lesduur is 90 minuten.

Yogalessen voor Halfgevorderden Plus (niveaus 2 & 3)

Deze overgangslessen zijn stimulerend, uitdagend en diepgaand. Ze zijn ontworpen voor ervaren beoefenaars (niveau 3 zijn studenten met minstens 1 jaar ervaring, die op regelmatige basis Iyengar yoga beoefenen). Deze lessen geven studenten de kans een verscheidenheid aan poses, met bepaalde variaties voor verschillende niveaus, te verkennen. We oefenen omgekeerde houdingen en hun variaties, achterwaartse en voorwaartse buigingen etc. Dit vormt een mooie gelegenheid om je beoefening te ontwikkelen en stimuleert je om elke keer weer een stapje verder te gaan. Het doel van deze lessen is om alle groepen van yogahoudingen te integreren. De lessen zijn iedere keer weer anders en hebben vaak een theoretisch thema dat door de les heen wordt geweven. De lesduur is 90 minuten.

Iyengar Yoga Dynamische/Flow lessen (alle niveaus)

Iyengar Dynamic / Flow class

In deze speciale ochtendsessie beoefenen we dynamische, doorlopende reeksen van yogaposes om zo meer uithoudingsvermogen, kracht, evenwicht en mentale concentratie op te bouwen.

We zullen reeksen van diverse houdingen en bewegingen aanleren en beoefenen, waarbij de ademhaling volledig wordt geïntegreerd in de beweging. Zo worden we zowel fysiologisch als mentaal bij de beoefening betrokken. Hierdoor kunnen we ons langzaam openen en het lichaam op nieuwe manieren ontwikkelen.

Deze lessen zijn toegankelijk voor alle niveaus. We adviseren je echter om eerst 3 maanden mee te doen aan onze niveau 1 lessen. De lesduur is 90 minuten. Lees meer…

HANDIGE INFORMATIE & TIPS

VOORBEREIDEN OP DE YOGALES.
VEELGESTELDE VRAGEN.